Optimaliseer je Website Teksten voor Meer Bezoekers

Als ervaren webdesigner kom ik vaak websites tegen die er prachtig uitzien, maar toch niet de gewenste bezoekers aantrekken. Dit komt vaak door slecht geschreven of niet-geoptimaliseerde inhoud voor zoekmachines zoals Google.

Het resultaat? Een mooie online presentatie die niet effectief is in het aantrekken van verkeer voor je bedrijf.

Maar wat kun je eraan doen? Het is essentieel om zowel de buitenkant als de binnenkant van je website te verzorgen.

Hier zijn 10 waardevolle tips om ervoor te zorgen dat de inhoud van je website optimaal is.

Heb je zelf geen tijd om dit aan te pakken? Neem gerust contact met mij op; ik help je graag verder.

 1. Begroet je bezoekers niet Een veelvoorkomende, maar onnodige, introductie op een website is een welkomstwoord. Vermijd dit! Een goede website moet direct duidelijk maken waar het over gaat. Als jouw website over een supermarkt gaat, begrijpen bezoekers dat meteen. En waarom zouden ze welkom geheten moeten worden? Zijn er dan websites waar je niet welkom bent?

 2. Kort en bondig schrijven Bezoekers scannen websites snel. Zorg ervoor dat je website zo is opgebouwd dat bezoekers direct vinden wat ze zoeken. Lange lappen tekst schrikken vaak af. Beschrijf je product of dienst in enkele zinnen. Als er meer informatie nodig is, link dan naar een aparte pagina. Gebruik korte zinnen en vermijd te veel lange zinsconstructies.

 3. Één onderwerp per alinea Verdeel lange teksten in korte alinea’s van maximaal vijf zinnen. Blijf bij één onderwerp per alinea om de tekst overzichtelijk te houden voor je bezoekers.

 4. Maak gebruik van opsommingen Gebruik opsommingen om je tekst af te breken:

 • Ze maken de pagina overzichtelijker
 • De tekst wordt gemakkelijker leesbaar
 • Je kunt overtuigender schrijven met minder woorden
 1. Focus op je zoekwoorden Gebruik je belangrijkste zoekwoorden meerdere keren in je tekst, bij voorkeur aan het begin van de pagina. Gebruik ook synoniemen om de tekst relevanter te maken voor je onderwerp. Let op: overdrijf niet met zoekwoorden, Google herkent dit snel. Zorg ervoor dat je tekst natuurlijk en vloeiend blijft lezen.

 2. Gebruik subkoppen met heading tags Gebruik heading tags (H1, H2, H3, H4, H5, H6) om de structuur van je pagina aan te geven. Dit helpt zowel Google als je bezoekers om de inhoud te begrijpen.

 3. Actief en prikkelend schrijven Schrijf actieve zinnen en vermijd ingewikkelde woorden. Gebruik woorden die aanspreken, zoals ‘gratis’, ‘korting’ en ‘succes’. Wees overtuigend en vertel waarom jouw product of dienst beter is dan die van de concurrentie.

 4. Spreek je lezer aan Betrek je bezoekers bij je tekst door ze direct aan te spreken. Gebruik ‘je’ of ‘u’, afhankelijk van het onderwerp en de toon van je website. Wees consistent in je aanspreekvorm.

 5. Call to action Maak duidelijk wat je van je bezoekers verwacht. Gebruik opvallende call-to-action knoppen en vertel waarom ze bijvoorbeeld moeten abonneren op je nieuwsbrief.

 6. Gebruik afbeeldingen Afbeeldingen verduidelijken je tekst en worden ook door Google gewaardeerd. Gebruik ALT-tags om de inhoud van de afbeeldingen te beschrijven. Zorg ervoor dat de afbeeldingen relevant zijn voor de tekst.

Heb je hulp nodig? Pixyl kan je helpen om je website teksten te optimaliseren voor zowel bezoekers als zoekmachines.

Ook kunnen wij een professionele website voor je ontwerpen met goed doordachte inhoud. Wil je meer weten over effectieve website teksten? Neem dan eens een kijkje hier.

Je bedrijf naar het volgende niveau tillen?

Bij Pixyl hebben we ondernemers gezien te worden door de juiste doelgroep. Benieuw wat we voor je kunnen betekenen? Neem contact op of vraag het gratis Groeiplan aan.

Scroll naar boven
×

Hallo!

Klik op mij om me een berichtje te sturen.

× Hoe kan ik je helpen?